Общините ще закупуват дрегери, камери за наблюдение и дронове, за да

...
Общините ще закупуват дрегери, камери за наблюдение и дронове, за да
Коментари Харесай

Чрез всеобхватно видеонаблюдение ще следят за престъпността в 13-е общини в Бургаско

Общините ще закупуват дрегери, камери за наблюдаване и дронове, с цел да улеснят установяването на причинители на закононарушения.

За основаване на всеобхватно видео наблюдаване, което да свързва общините, намиращи се на територията на Бургаска област, се договориха управленията на Прокуратура, Полицията и Кметовете на общини от региона. Те участваха в първата по рода си среща в този формат, която бе извършена по самодейност на Окръжния прокурор на Бургас – Георги Чинев.

Съвещанието бе намерено от прокурор Любомир Петров – административен началник на Апелативна прокуратура - Бургас. На срещата участваха още прокурор Андрей Червеняков от Окръжна прокуратура – Бургас, прокурор Радослав Воруков – зам.-административен началник на Районна прокуратура - Бургас, комисар Емил Павлов – зам.- шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи - Бургас, ръководителите на полицейските ръководства в региона, кметовете на Бургас, Поморие, Несебър, Созопол, Приморско, Камено, Айтос, Руен, Сунгурларе, Карнобат, както и представители от общините Царево, Малко Търново и Средец.

Обсъдени бяха въпроси, свързани със положението и динамичността на престъпността в правосъдния регион и нуждата от дейното взаимоотношение сред правоохранителните органи и органите на локалната власт за сполучливото й противопоставяне.

Акцент бе подложен върху противодействието на битовата престъпност, пътнотранспортните катастрофи, закононарушенията, свързани с приложимост на наркотични субстанции и съществено засиленият мигрантски напън.

Освен за построяването на взаимно видео наблюдаване участниците в полемиката се договориха и за отделянето на повече средства от общинските бюджети за закупуване на дрегери, камери за наблюдаване и дронове, което също би улеснило работата по определяне и задържане на причинители на закононарушения. Повече средства от общинските бюджети ще бъдат отделени и за възстановяване на пътната инфраструктура в общините, което би трябвало да спомогне за понижаване на броя на пътните произшествия.

Договорено бе и засилено практическо съдействие сред прокуратура и общините по надзора за правда, което да докара до понижаване на броя на незаконосъобразните актове на общинските администрации, като по този метод те да бъдат оптимално правно издържани, с цел да не бъдат отменяни от съдилищата.

Участниците в работната намира се сплотиха към общото схващане, че сполучливото противопоставяне на престъпността може да бъде осъществено посредством дейно съдействие, разговор и взаимоотношение сред всички институции, в сходство със законовите им пълномощия и отговорности. Те показаха цялостната си подготвеност за задълбочаване на съдействието посредством бъдещи срещи.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР